madáretetés

2020.12.20. 14:08

Olajnapraforgót helyeztek ki az apróságoknak a Széchenyi-ligetben

Olajnapraforgót helyeztek ki az apró szárnyasoknak, ezzel indították el jelképesen vasárnap a madáretetési szezont a Zöld Csütörtök Természetvédő Kör tagjai és a látogatók a Széchenyi-ligetben.

L. B.

20201220 Békéscsaba Téli madáretetés szezonnyitó rendezvényt tartott a Zöld Csütörtök csoport a képen Boldog Gusztáv fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

Boldog Gusztáv, a természetvédő kör szakmai vezetője hangsúlyozta, a madarak egyébként nem igénylik az etetést, felkészültek télre, azok a szárnyasok, amelyek pedig nem bírnák a jeget és a fagyot, elköltöztek melegebb helyekre. Tehát a madarak etetése mindössze egy lehetőség arra, hogy megfigyelhessük az apróságokat és gyönyörködhessünk bennük.

Kiemelte: magas olajtartalmú magokat érdemes kihelyezni – ő az olajnapraforgóra esküszik –, a fűszeres és a sós dolgokat, valamint a romlandókat, mint a péksüteményt és a kenyeret, pedig egyenesen tilos.

Most már a dúcetetőben is találhatnak eleséget a madarak /Fotók: Bencsik Ádám/

Azt követően, hogy feltöltötték a Zöld Csütörtök Természetvédő Kör fix dúcetetőjét, valamint több helyre tettek ki műanyag flakonokból készült berendezéseket, tettek egy sétát, megfigyelték a madarakat. Elmondta, csuszkával, széncinegével, kék cinegével, zöldikével, tengeliccel, vörösbeggyel is lehet találkozni a verebeken kívül a Széchenyi-ligetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában