Békés megye

2020.12.18. 19:33

Ismét dr. Becsei Lászlót nevezték ki a központi kórház élére

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere intézményvezetői kinevezéseket adott át a hazai klinikai központok, a budapesti centrumkórházak és a megyei kórházak igazgatói részére pénteken. A gyulai Békés Megyei Központi Kórház élére ismét dr. Becsei László Richárdot nevezték ki.

N. T.

A felkért intézményvezetők megbízatása 2021. január 1-jétől lesz hatályos – írja a vg.hu.

A kinevezések átadása előtti beszédében a miniszter kiemelte:

az ünnepi alkalomra elsősorban a kormány azon döntése nyomán kerül sor, hogy az egészségügyet minden részletében átszervezik. Ez érinti az Emberi Erőforrások Minisztériumát is.

Létrejön az Országos Kórház Főigazgatóság, hogy a megyei kórházakat segítse, összetartsa, a szakmapolitikai döntéseket végrehajtsa, különös tekintettel a gazdasági és finanszírozási kérdésekre.

Dr. Becsei László Richárd kinevezése január 1-jétől lesz hatályos /Fotó: Archív BMH/

Kásler Miklós hangsúlyozta: az átalakítás az egész magyar egészségügyet érinti, ehhez azonban meg kell oldani a négy legfontosabb feladatot: ki kell építeni az általános betegellátási rendet az alapellátástól a megyei kórházakig, biztosítani kell az öt legsúlyosabb népegészségügyi jelentőségű betegségcsoport ellátását, újra kell szervezni a magyar járványügyi rendszert.

Negyedik feladatként azoknak az embereknek az ellátását emelte ki, akik szociálisan és egészségügyileg is kiszolgáltatottak.

Leszögezte:

törvényes, átlátható és egyértelmű viszonyokat szeretnének kialakítani, melyekhez nélkülözhetetlen az állami és a magánegészségügy szétválasztása, hiszen mindkettőre szükség van, de rendezett viszonyok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában