ünnepi közgyűlés

2020.12.18. 14:42

Békés megyei népművészek vehettek át elismeréseket

Ünnepi közgyűlést tartott a napokban a Békés Megyei Népművészeti Egyesület a Tégla Népi Alkotóházban. A találkozón online formában vettek részt a tagok, a helyszínen pedig a vezetőség tagjai osztották meg gondolataikat, és mondtak köszöntőt. Mindezek mellett az eseményen kiosztották az egyesület által alapított 2020. évi kitüntetéseket.

B. O.

Az eseményen dr. Blahut Károlyné hímző, Gabnai Zsuzsa hímző-szövő és Mocselini Rudolfné csipkeverő, valamint Pál Miklósné népművelő Békés Megye Népművészetéért Életfa díjat vehetett át. Bogárné Szőke Erika hímző, Kocsis Klára szervező és Tóth Anna ékszerkészítő pedig a Békés Megye Népművészetéért díj elismerésben részesült.

A Kovácsházi Kézműves Kör Békés Megye Népművészetéért Közösségi díjat érdemelt ki, Szedlják István rézművesnek pedig a Jövő Nemzedék Tanításáért díjat, míg Csonki Noémi és Frankó Tamás fazekasoknak a Jövő Személyisége díjat adományozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában