Koronavírus Békésben

2020.12.23. 14:25

Adományt kaptak a békési kórházak

Közel 200 millió forintot fordít jótékony célú eszközvásárlásra az OTP Bank a Humanitás Szociális Alapítvány közreműködésével – tájékoztatott a hitelintézet.

B. O.

Az adományban részesülő kórházakra, iskolákra a bank régiói tettek javaslatot, hogy a helyi igényeknek, szükségleteknek legjobban megfelelő eszközadományok juthassanak el az intézményekhez. Ez alapján az adományból a Békés Megyei Központi Kórház 7 millió forintot, míg az Orosházi Kórház 3 millió forintot kapott.

Mint megtudtuk, a kórházak kiválasztásánál a fő szempont az egyes régiók területének mind teljesebb lefedése volt, illetve hogy az egyes kórházak mennyire fontos szerepet töltenek be a járvány elleni védekezésben. Ennek érdekében a bank a kórházak igényeire szabva vásárol védőfelszereléseket, orvostechnikai eszközöket. Emellett a hitelintézet bővíti a nem COVID-védekezéshez kapcsolódó kórházi eszközparkokat is, hogy a kórházak meglévő erőforrásaikat mind teljesebb mértékben a vírus elleni védekezésre fordíthassák, de ha lehet, más területen se szenvedjenek hiányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában