Koronavírus Békésben

2020.11.18. 10:26

Még nem enyhítenek a maszkos szabályon Csabán

Addig, amíg a koronavírus-helyzet megkívánja – és most még megköveteli, mivel a járvány a felfelé ívelő szakaszában van –, nem enyhítenek a maszkviseléssel kapcsolatos szabályokon Békéscsabán.

L.B.

Forrás: Shutterstock

Tehát továbbra is kötelező védőeszközt hordani a város teljes területén a közterületeken, illetve a nyilvános helyeken – nyilatkozta hírportálunk kérdésére Szarvas Péter polgármester.

Hozzátette: sok észrevételt, véleményt kapott az elmúlt időszakban. Hangsúlyozta: nagyon nagy a polgármester felelőssége ebben a kérdésben, a maszk viselése segít a fertőzésveszély csökkentésében. Amikor megalkotta a helyi rendeletet, az vezérelte, hogy nem szeretne városrészek, békéscsabaiak és békéscsabaiak között különbséget tenni, ezért döntött úgy, hogy mindenhol kötelező. Persze igaz, hogy akkor, amikor valaki egyedül sétál az utcán, nem indokolt a maszk, de lehet, hogy a következő sarkon már találkozik ismerőssel, amikor már szükséges a védekezés.

Hangsúlyozta: a kormányrendelet szerint egyébként sportoláskor nem kötelező maszkot viselni, illetve zöldterületeken és parkokban sem muszáj hordani, csak ajánlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában