Kőrisek

2020.11.27. 13:27

Fákat nevelnek a Lencsési iskola diákjai

Több mint hetven facsemetét ültettek el a lelkes fiatalok péntek délelőtt. A Közösség a Fejlődésért Egyesület – Herczeg Tamás országgyűlési képviselő támogatásával – tavaly ősszel indította el a „Nevelj föl egy fát” programot.

V. N.

Fotó: LP6DMK2

Az első faültetésre a Gerlai Általános Iskola partnerségével, tavaly november 27-én került sor. Egy év elteltével pedig újabb iskola és további hetvenegy gyermek csatlakozott az akcióhoz. Ugyanis pénteken a békéscsabai Lencsési Általános Iskola ötödikes tanulói ültettek el egy-egy magyar kőris fát, amelyet a következő években, ballagásukig nevelnek.

Több mint hetven fát ültettek el az ötödikesek /Fotó: Lehoczky Péter/

A délelőtti eseményen a gyerekeket a faültetésben osztályfőnökeik mellett, az iskola igazgatója, Vida András, a Hatvanezer Fa Egyesület, valamint a Közösség a Fejlődésért Egyesület tagjai segítették. Az iskola igazgatója lapunknak elmondta, egy hónapja értesültek arról, hogy ők is csatlakozhatnak a zöldítő programhoz. – Négy osztály diákjai vettek részt az akcióban, akik az elkövetkező években rendhagyó órákon kísérhetik figyelemmel a fák fejlődését, locsolják, gondozzák majd őket ­– fogalmazott Vida András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában