Gyermekmosoly 2020

2020.11.22. 17:11

Együtt bontották ki a fotópályázaton nyert könyvcsomagjaikat az óvodások

Az online forduló második és harmadik helyezettje jó barátnők és igazi meserajongó hírében állnak.

Vágvölgyi Nóra

Fotó: Imre Gyorgy

Az ajándékcsomagok átadásakor derült ki, hogy a Gyermekmosoly 2020 fotópályázat online fordulójának második és harmadik helyezettjei jó barátok, így látogatásunkkor is éppen együtt játszottak. Az ötéves Kotro­czó Bogi és a hatéves Kiss Jázmin Dorina szülei jól ismerik egymást, sőt a két édesanya egy bölcsődében dolgozik. Így nem csoda, hogy a versenyre is közösen jelentkeztek.

Kotroczóné Zsuzsanna, Bogi édesanyja elárulta, másodjára indult kislánya a versenyen. Tavalyelőtt ötödikek lettek, ezért úgy gondolta, idén is belevágnak. – Emlékszem, interneten láttuk meg, hogy ismét lehet nevezni a gyerkőcök fotóival. Ezúttal viszont jobban bevontuk az ismerősöket a szavazásba – osztotta meg velünk a büszke édesanya.

Mint mondta, egy óvodában készült képet küldtek be a fotópályázatra, ami nagy kedvence a családnak. Az pedig, hogy könyvcsomag járt a helyezésért, külön öröm volt a számukra, mert bár Bogi még nem tud olvasni, nagyon szereti a meséket. – Nagy Jégvarázs-rajongó, de az állatos könyvekből is akad jó pár a polcán. Van például egy nyuszis könyvünk, amit sokszor ő maga mesél el nekünk – részletezte Kotroczóné Zsuzsanna.

A barátnők együtt bontották ki ajándékcsomagjaikat /Fotók: I. Gy./

Jázminnál is nagyon jó helyen lesznek a könyvek, aki Bogival együtt jövő szeptemberben megy iskolába. Lajos Beáta, a kislány édesanyja elmondta, a nagymama fedezte fel az interneten a verseny kiírását. – Nagyon örülünk, hogy mindketten bekerültek a legjobb három közé, hiszen így közös a két lány öröme. Ráadásul az a fotó, amivel beneveztünk, nagyon kedves a számunkra. Jázmin imádja a fagyit, és a harmadik helyezést elért képen is pont fagyizás közben kaptuk lencsevégre – ecsetelte az édesanya.

Hozzátette, a mindig mosolygós Jázmin igazi meserajongó, legalább négy mesét kell neki olvasni lefekvés előtt. – És bár akad itthon jócskán könyv, a könyvtárban is jól ismernek bennünket – avatott be az édesanya.

A játék folytatódik: az online versenyben legjobban szereplő gyermekek képei megjelennek a Békés Megyei Hírlap hasábjain. Vágja ki, küldje be gyermeke, unokája fotóját és nyerjen újabb értékes könyvcsomagokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában