helytörténet

2020.11.07. 07:13

Bemutatták a békési kalendáriumot

Bemutatták a 2021-es Békési Kalendáriumot pénteken délután a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban.

P. G.

Szegfű Katalin mutatta be a kiadványt /Fotó: Imre György/

Fotó: Imre Gyorgy

Mint azt Szegfű Katalin szerkesztőtől megtudtuk, a tizenhatodik kiadványt vehetik kézbe az olvasók, 2006 óta minden évben megjelenteti a helytörténeti munkát a Családért Alapítvány – idén ezer példányban. A kötetben ebben az évben is olyan érdekes témák kaptak helyet, mint a mezőgazdasági szeszgyár története, a tűzvédelem és a tűzkutak históriája a településen, egy békési fotográfusokról szóló összeállítás, Szikszay Sándor mézeskalácsos-mester életműve. Az érdeklődők olvashatnak Jantyik Mátyás festőművész országházi festményeinek keletkezéséről, a 20. század jelentős békési hímzőasszonyairól, Ibrány történetéről, a helyileg védett természeti területekről és a békési selyemhernyó-tenyésztésről is.

Szegfű Katalin mutatta be a kiadványt /Fotó: Imre György/

Keresztrejtvény és fejtörő egyaránt található a kötetben, illetve előzetesen kiírt pályázatok alkotásai is. Szegfű Katalin kiemelte, fontos eredmény, hogy ebben a különösen nehéz és szokatlan kihívásokat tartalmazó évben is sikerült megjelentetni a kalendáriumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában