költségvetés

2020.11.18. 10:28

A tartaléknak hála fizetőképes Békéscsaba

Az önkormányzat fizetőképessége most, a koronavírus-járvány második hullámakor is fennáll, köszönhetően annak, hogy az első, tavaszi hullámkor több mint 700 millió forintos veszélyhelyzeti tartalékot képeztek, amelyből még 328 millió forint rendelkezésre áll – mondta a szerdai online sajtótájékoztatóján Szarvas Péter polgármester.

L.B.

Hozzátette: veszélyhelyzet idején a városi közgyűlés feladat- és hatáskörében a polgármester dönt, így a minap elfogadta a költségvetés első három negyedéves teljesítéséről szóló tájékoztatót. A büdzsé főösszege a dokumentum szerint jelenleg 38,6 milliárd forint.

Fotó: Szarvas Péter Facebook oldala

Elmondta: rábólintott a helyi adóbevételek alakulásáról szóló beszámolóra is. Jelezte, a gépjárműadót teljes mértékben elvonták, ami 200 millió forintos bevételkiesést jelent. Örvendetesnek nevezte, hogy a koronavírus-járvány ellenére az előző évhez képest az idei első kilenc hónapban több iparűzési adó folyt be, ugyanakkor nem érte el a tervezett szintet, ami miatt biztos, hogy ezen a területen is bevételkieséssel kell számolni.

Hozzátette, a vagyonkezelő zrt. első három negyedévi gazdálkodásáról szóló beszámolót is elfogadta, illetve engedélyezte, hogy a cég a jövő évre 30 millió forintnyi folyószámlahitelt vegyen fel.

Újabb beruházások indulhatnak, ezek egyike, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kiépítését célzó fejlesztés során mintegy két kilométeren erdei kerékpárutat építenek a pósteleki kastélyromtól a gerlai rezidenciáig. A munkálatok egyébként haladnak a Lencsési lakótelep és Vesze között, az Élővíz-csatorna mentén, valamint a Kerekegyházi úton is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában