eszközök telepítése

2020.10.21. 17:17

Új játszótér épült Sarkadon

Újabb játszótérrel gazdagodott Sarkad – ismertette dr. Mokán István polgármester.

L. B.

Kihelyezték az eszközöket a Bihar utcánál /Fotó: Fazekas László/

Az eszközöket a napokban telepítették a Bihar utca végén, a Gyöngyösi híd és az Éden Camp közötti területen, a két éve átadott és népszerű sportpark mellett. A beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert forrást az önkormányzat.

Kihelyezték az eszközöket a Bihar utcánál /Fotó: Fazekas László/

Elmondta: a gyermekek biztonsága érdekében megfelelő ütéscsillapító felületet alakítottak ki. Összesen tizenöt játszóeszközt telepítettek, sorolta, ezek között van egytornyú vár, csúszda, fészekhinta, hinta, mérleghinta, kötélhíd, rugós játék, labdázásra alkalmas polyball, háromszög mászóka, hatszögletű mászótorony, homokozó. A játszótér mellé utcabútorként négy köztéri padot, két hulladékgyűjtőt és egy kerékpártárolót helyeztek ki.

Hozzátette: hamarosan egy filagória szintén épül a sportpark és a játszótér közötti területen, valamint a pár hónapja elültetett fák mellé további csemetéket helyeznének el. Hangsúlyozta: a sportpark és a játszótér révén egy korábban illegális hulladéklerakóként működő, gondozatlan területet tudtak megújítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában