bakelitbörze

2020.10.10. 14:20

Rengeteg lemez közül válogattak Békéscsabán

Több száz bakelitlemez közül válogathattak az érdeklődők, a szenvedélyes gyűjtők szombaton a Lencsési Közösségi Házban rendezett börzén. Rengeteg különlegesség sorakozott az asztalokon, megjelent a kínálatban a könnyű- és a komolyzene is.

Nagy Szilvia

20201010 Békéscsaba Bakelit lemez vásárt rendeztek a Lencsési közösségi házban Fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

– A teljes zenei paletta megtalálható itt – mondta Nagy Sándor, a bakelitbörze ötletgazdája. Hozzátette, az elmúlt tíz évben egyre népszerűbbé váltak a bakelitlemezek, mondhatni reneszánszukat élik. Erre rájöttek a forgalmazók is, és napjainkban egyre többet dobnak a piacra. Úgy véli, van közönségük a bakeliteknek, jellemzően a 60-as, 70-es években megjelent, a rock- és a metálzenét képviselő darabok mennek, de vannak időnként felkapott albumok is.

Általában a 60-as, 70-es évekbeli darabokat keresik az érdeklődők /Fotó: Bencsik Ádám/

Takács Péter, a Lencsési Közösségi Ház vezetője elmondta, a bakelitbörzéknek nem csak üzleti szempontból van jelentőségük, az ismeretterjesztés, a kultúraközvetítés is célként fogalmazódhat meg. Hangsúlyozta, az ötvenes, hatvanas éveiket taposó érdeklődők ilyenkor újra átélhetik fiatalságukat, retró hangulat uralkodik a nagyteremben az Omega, a Piramis, az Illés, Koncz Zsuzsa vagy épp a Led Zeppelin révén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában