Sarkad

2020.10.18. 10:32

Halálának tizedik évfordulóján rongálták meg a díszpolgár szobrát

A hétvégén ismeretlen tettesek megrongálták Búza Barna szobrát Sarkadon. A szobrászművész mellszobrának fejét verték le, ami több darabra tört össze. A városvezetés jutalommal honorálja a nyomravezetőt.

N. T.

– A hétvégén – valamikor péntek este és szombat reggel között – újabb sarkadi köztéri műalkotás, egészen pontosan Búza Barna szobrászművész, városunk díszpolgára Templom téren álló szobra vált az embertelen rongálás áldozatává. Az életnagyságú mellszobor fejét leverték, ami több darabra tört – olvasható a sarkadi önkormányzat közösségi oldalán.

/Fotó: Sarkad Város Facebook-oldala/

Hozzáteszik, hogy a szobor megrongálásának van egy különösen fájó apropója is, hiszen a tettesek a művész halálának napra pontosan 10. évfordulóján követték el a rongálást.

A városvezetés a szükséges rendőrségi feljelentést a rongálás vonatkozásában megtette, a nyomravezetőnek magas összegű díjat ajánl fel és a szobor helyreállításáról is gondoskodni fog.

Sarkad díszpolgára 2010. október 16-án hunyt el Budapesten, Sarkadon helyezték örök nyugalomra, majd munkássága előtt tisztelegve 2011. augusztus 20-án került felavatásra mellszobra a Templom téren, amit Bende Róbert képzőművész készített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában