balesetveszély

2020.10.22. 13:50

Betömik a veszélyes kátyúkat a megyeszékhelyen

Folyamatosan kátyúznak Békéscsabán, a munkálatok minden városrészt érintenek Jaminától a belvároson át Mezőmegyerig. Mivel a városgazdálkodási kft. kapott pluszforrást, hamarosan javítják a balesetveszélyes járdaszakaszokat is a megyeszékhelyen. Több helyen fel is festették, hogy hol várhatók beavatkozások.

L. B.

A minap a Franklin utcában dolgoztak a szakemberek, akik a kátyúk kijavítása mellett mintegy négyszáz négyzetméternyi járdaszakaszt is felújítanak. A munkálatokkal várhatóan még a tél beállta előtt végeznek – ismertette a városgazdálkodási kft.

Fotó: Imre Gyorgy

Többtucatnyi helyszínen zajlanak felújítási munkálatok, betömik a keletkezett kátyúkat. Hadabás Ildikó, a városgazdálkodási kft. ügyvezetője elmondta, kapnak egy listát a polgármesteri hivataltól a helyszínekről, ahol beavatkozások szükségesek, melyeket aztán az alvállalkozóval közösen mérnek fel, majd elküldik a cégnek a megrendelést. Az alvállalkozó pedig pár héten belül végez.

Az ügyvezető hangsúlyozta, városszerte mentek eddig és mennek most, valamint a jövőben is a munkálatok. Azok érintették, érintik például a Dr. Becsey Oszkár, a Luther, a Kazinczy, a Baross utcát, a Szabadság teret a rendőrségnél, az Árpád sort több ponton, az Andrássy utat a Jókai utcánál és a Gábor köznél, de például Jaminát is a Franklin és a Tavasz utcában, Mezőmegyert az Október 23. térnél, Gerlát a Fecske sornál.

Fotók: Imre György

Hadabás Ildikó jelezte, a városi közgyűlés döntése értelmében a városgazdálkodási kft. pluszforrásban részesült járdák felújítására. Ebben az esetben is kapnak egy listát a helyszínekkel kapcsolatban – ezek jellemzően balesetveszélyes szakaszok –, és ebben az esetben is együttműködnek egy alvállalkozóval. Sorolta: a munkálatok érintik többek között a Szőlő, a Berzsenyi, a Corvin, a Szigligeti, az Őr, a Rákóczi, a Kastély, a Tinódi, a Vécsey és a Gyóni Géza utcákat, a Szarvasi utat a Hatház utcánál, Jaminában a Pozsonyi és a Wagner utcákat – tehát itt is városszerte zajlanak a beavatkozások.

Szarvas Péter polgármester Facebook-oldalán azt írta: mostanában a városban járva-kelve többen is találkozhattak a járdákon felfestésekkel, amelyek azt jelzik, hogy a legsúlyosabb hibákat hamarosan kijavítják. Ő is elmondta: a legutóbbi városi közgyűlésen ugyanis megemelték a kerékpárutak, járdaburkolatok, parkolók és buszmegállók burkolatainak fenntartására fordítható forrást. A rendelkezésre álló keret pedig immár lehetőséget biztosít további balesetveszélyes burkolatok helyreállítására.

A minap a Franklin utcában dolgoztak a szakemberek, akik a kátyúk kijavítása mellett mintegy négyszáz négyzetméternyi járdaszakaszt is felújítanak. A munkálatokkal várhatóan még a tél beállta előtt végeznek – ismertette a városgazdálkodási kft.

 

A városvezető jelezte, a járdák esetében városszerte több mint 400 négyzetméteren lesznek beavatkozások hamarosan, várhatóan még a tél beállta előtt. Ő is több helyszínt említett, így például a Kazinczy utcát a tűzoltóságnál, a Gyöngyösi utcát, az Áchim utcát, a Berényi utat, az Aulich utcát, a Dugonics utcát, Mezőmegyeren a Gárdonyi utcát, valamint a Lencsési út 23. számnál lévő játszóteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában