Miniatűrök - galériával

2020.09.12. 17:22

Makettek százait állították ki Békéscsabán

A tavalyi, negyed évszázados jubileumi után idén is megrendezték a csabai Nemzetközi Makett Kiállítást és Versenyt a hétvégén a Csabagyöngye Kulturális Központban. Az ország egyik legnagyobb ilyen jellegű eseményére több száz kisebb-nagyobb miniatűr érkezett.

Busi Ottó

Bodó Imre, a szervező Körös Makett Klub vezetője elmondta, évről évre egyre többen látogatnak el a versenyre, és most is több száz makettet hoztak el Békéscsabára. – Idén is mindenféle makettel érkeztek a kiállítók, vannak például repülők, harcjárművek, autók, hajók, motorok és különféle figurák, de különlegességek is: több ezernyi gyufaszáldarabból épített régi, magyar nevezetességeket is láthatnak az érdeklődők – árulta el. Mint kiderült, ez utóbbiak között a résztvevők felfedezhetik a Kiscsákói Geist kastélyt is, melyet Szűcs Pál nyugalmazott rendőr alezredes épített fel több mint 15 ezer gyufaszálból.

A szerző felvétele

Mint megtudtuk, az idei 26. Nemzetközi Makett Kiállítás és Verseny két kiemelt kategóriája a MiG-29-es vadászrepülőgép, valamint a 150 éves magyar tűzoltóság. Előbbivel kapcsolatban Bodó Imre elmondta, éppen tíz esztendeje nyugdíjazta a magyar honvédség az elfogó-vadászt, ennek apropójából mutatták be miniatűr formában a gépeket, és előadással is készültek. A rendezvény keretében Peszeki Zoltán vadászpilóta tart majd előadást vasárnap délelőtt, emellett látvány makettezés, airsoft fegyveres bemutató és makett börze is várja az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában