tapasztalatcsere

2020.09.11. 14:49

Gyulán tartja közgyűlését a Városok-Falvak Szövetsége

A Városok-Falvak Szövetsége csütörtöktől szombatig Gyulán tartja közgyűlését – jelentette be Halász János, a szervezet elnöke és dr. Görgényi Ernő, a házigazda város polgármestere pénteki közös sajtótájékoztatóján.

P. G.

20200911 Gyula Városok és Falvak Szövetsége szakmai tanácskozását tartják Gyulán, erről tartott sajtótájékoztatót Halász János elnök és dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Halász János elmondta, a hangsúly ezúttal a közösségi-kulturális együttműködések mellett a járványhelyzettel kapcsolatos tapasztalatcserére helyeződött át. A kistelepülések és a városok egyeztetnek egyebek mellett arról, hogy az egyes helyeken miként tudnak tevékenykedni, megosztják egymással jó gyakorlataikat.

Hangsúlyozta, a szövetség tagjai folyamatosan tartják egymással a kapcsolatot, és – mint mondta – bízik abban, hogy a pandémia elmúltával még több program és együttműködés valósulhat meg.

Halász János és Dr. Görgényi Ernő /Fotó: Imre György/

Dr. Görgényi Ernő megerősítette, a szervezeten belül kiváló a kapcsolat a települések között. Példaként említette Balatonfüreddel és Debrecennel való együttműködésüket. Kitért arra, hogy a közös kulturális és turisztikai programok mellett több száz gyulai gyermek vett részt az elmúlt években balatoni táborban, olyan gyermekek is, akik korábban nem látták a magyar tengert. Emellett néptáncosok is utaztak a Balatonra, illetve Hajdúnánáson művészeti táborba is bekapcsolódhattak gyulai diákok. A fürdővárosban pedig a Gyulai Várszínház nyári évadához kapcsolódva színjátszótábort szerveztek, természetesen idén a járványhelyzet miatt ezt sem lehetett megtartani, de bíznak a folytatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában