Magyar Falu Program

2020.08.23. 11:21

Urnafal építésére keresnek forrást Zsadányban

A Magyar Falu Program keretében az óvoda udvarának fejlesztését tervezi az önkormányzat, erre adtak be pályázatot – mondta Pikó István alpolgármester.

L. B.

Egy száz négyzetméteres, kopárnak nevezhető területet színes gumiburkolattal látnának el, ahol akár a KRESZ legfontosabb tudnivalóival is megismerkedhetnének a gyerekek.

Emellett bicikliút építésében gondolkodnak, ez a 300 méteres szakasz a Béke utcában menne, a Petőfi utcától Komádi felé. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban már nyert forrást Zsadány kerékpárút építésére, ami szintén a Béke utcában megy majd, a most tervezett szakasz annak a folytatása lenne.

– A köztemető fejlesztésére szintén pályázik az önkormányzat – folytatta Pikó István. Amellett, hogy járdát és kerítést tennének rendbe, egy negyven férőhelyes urnafal építésében gondolkodnak, ugyanis egyre többen döntenek hamvasztás mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában