Koronavírus Békésben

2020.08.25. 11:11

Nem Békés megyeiek fertőződtek meg a szarvasi gólyatáborban

Pozitív lett néhány diák, illetve szervező koronavírus tesztje a Szent István Egyetem Budai Campus hallgatói számára augusztus 15 és 19. között, Szarvason megrendezett gólyatábor résztvevői közül – erősítette meg hírportálunknak a sajtóhíreket az egyetem. Békés megyei nincs az érintettek között, hiszen térségünkben immáron szűk két hete nem nőtt a fertőzöttek száma.

Illusztráció: Shutterstock

Forrás: Shutterstock

Az egyetemen megkeresésünkre leszögezték: a résztvevők és szervezők közül öt főnél mutatták ki a COVID-19 fertőzést, akik jelenleg tünetmentesek és nem hagyják el az otthonukat az előírt két hétig. Hozzátették, a táborban előzetesen és a helyszínen is megtették a szükséges óvintézkedéseket, minden eszközt és helyiséget fertőtlenítettek, illetve az egyetem bejelentést tett a Nemzeti Népegészségügyi Központ felé. A hallgatói önkormányzat folyamatosan kapcsolatban áll a fertőzöttekkel, illetve valamennyi résztvevővel, és tájékoztatja a vezetőséget állapotukról.

Mint írták, az egyetem vezetése elkötelezett a koronavírussal kapcsolatos valamennyi megelőző intézkedés megtétele, valamint a munkatársak és a hallgatók tájékoztatása iránt. Jelen ismereteik szerint azonban campusaik továbbra sem érintettek a fertőzéssel. Végül kiemelték, a Szent István Egyetem – a járványhelyzetre való tekintettel – nem tartja meg további gólyatáborait.

Illusztráció: Shutterstock

Babák Mihály, Szarvas polgármestere megkeresésünkre elmondta, augusztus 20-án délelőtt jelezte neki a tábor szervezője, hogy egyik diákjuk koronavírus tesztje pozitív lett. Ismeretei szerint a szűrővizsgálatot a lánynál hazaérkezése után végezték el, egy filmforgatás előtt, amelynek feltétele volt a negatív teszt, a Covid 19-et azonban kimutatták nála. A polgármester kiemelte: Szarvason nincs koronavírus fertőzött lakos, ezt megerősítette számára a háziorvosi szolgálat, és a mentőknél sem volt az utóbbi hetekben még gyanús szállítás sem.

A koronavirus.gov.hu oldal legfrissebb adatai szerint térségünkben van a legkevesebb, 19 fertőzött. Legutóbb augusztus 12-én írtunk arról, hogy eggyel nőtt a koronavírusosok száma Békésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában