Galériával

2020.08.24. 17:42

Nagy siker volt a népzenei fesztivál Gyulán

Augusztusi hullócsillagos nyári éjszaka, újhold és kellemes idő fogadta a szép számú érdeklődőket a Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztiválon, szombaton a Gyulai Várszínpadon – számolt be az estről a Gyulai Várszínház Facebook-oldala. A programon három közismert énekesnő egy-egy remek zenekarával lépett színpadra.

P. G.

Herczku Ági és a Banda saját szerzeményeivel és feldolgozásaival szerepeltek, melyben a Kárpát-medence és a Balkán szebbnél szebb dalai sorakoztak. A Liszt-díjas Herczku Ágnest kivételes tehetsége a legkeresettebb és legelismertebb hazai népdalénekessé tette.

Malek Andi és a Soulistic igazi örömzenét játszott a jazz és az R&B stílusokat keverve sajátosan a népzenével.

Malek Andreáék is remek hangulatot teremtettek /Fotók: Kiss Zoltán/

A Szirtes Edina Mókus neve fémjelezte Szirtes Folk Bandben pedig a hazai könnyű-, jazz- és világzenei élet meghatározó alakjai léptek színpadra a közönségtől ráadást követelő taps kíséretében. A kirobbanó energiával megszólaló formáció zenei világa a tüzes népzenei elemeket ötvözi a beatbox popzenei hatásával, és a jazz improvizatív vonulatával.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában