az időseknek szólt

2020.08.03. 15:50

Koncerttel köszönték meg a türelmet Újkígyóson

A napokban népzenei koncerttel, előadással és közös énekléssel köszöntötték az időseket a megyei fiatal népzenészek és népdalénekesek az Ezüstág Idősek Otthonában. A Talléros Zenekar tagjai és a Gyöngygallér Énekegyüttes énekesei általuk összeállított dalcsokorral szereztek kellemes pillanatokat az időseknek.

V. N.

A koncert előtt Botyánszki Pál László, Újkígyós polgármestere köszöntötte az otthon lakóit, beszédében kitért a járvány ideje alatt átélt nehézségekre, mint mondta, ezzel a meglepetés programmal szeretné megköszönni az otthon lakóinak a türelmet, amit az elmúlt időszakban tanúsítottak.

Az előadás bevezetéseként magyarbődi muzsikát játszottak és énekeltek az előadók, majd ezt követte egy kis közös daltanulás és éneklés a résztvevők bevonásával, akik a népdalokban és nótákban való jártasságukról tettek tanúbizonyságot.

Koncerttel lepték meg az Ezüstág Idősek Otthona lakóit /Fotó: BMH/

Végül, mintegy búcsúzásként, hangulatos, pörgős kalocsai dalokkal – melyek a lakók számára sem voltak ismeretlenek – fejezték be a közel egyórás programot a meghívott előadók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában