TOP

2020.08.03. 07:11

Árkokat építenek, újítanak fel Körösnagyharsányban

Javában zajlik egy mintegy 50 millió forintos beruházás Körösnagyharsányban, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, amelynek részeként közel 1,5 kilométeren építenek vagy korszerűsítenek belvizet és csapadékvizet elvezető rendszert – ismertette Győri Zoltán polgármester, hozzátéve, a leglátványosabb munkálatok most a Váradi utcában folynak.

L. B.

A Váradi utcában zajlik a leglátványosabb munka /A szerző felvétele/

Fotó: Licska Balázs

A Váradi mellett a Vasút és a Bocskai utcákban, valamint a református templom mellett, a Kossuth téren várhatók munkálatok. Az adatok szerint a Váradi utcában 780 méteren, a Vasút utcában 280 méteren, a Bocskai utcában pedig 260 méteren építenek nyílt árkot, emellett a Vasút utcában 120 méteren zárt csatornában folyhat majd el a bel- és a csapadékvíz.

A Váradi utcában zajlik a leglátványosabb munka /A szerző felvétele/

Győri Zoltán kiemelte: súlyos problémákat okozhat, ha rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék zúdul le, az időjárás pedig érezhetően egyre szélsőségesebbé válik. A polgármester szerint a víz megfelelő elvezetésének hiánya, hiányossága egyrészt természet- és környezetvédelmi szempontból ártalmas, másrészt az ingatlanok is károsodhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában