Békéscsaba

2020.07.01. 13:53

Tapasztalatot cseréltek a KKV konzultáción

A kis-és középvállalkozások jelenlegi helyzetéről és jövőbeli kilátásairól tartott konzultációt a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szerdán Békéscsabán.

dr. nagy szilvia

A megyeszékhely az Innovációs és Technológiai Minisztérium országos roadshow-jának negyedik állomása volt, tapasztalat-és véleménycsere.

Dr. Orosz Tivadar kiemelte, a cél, hogy a gazdaságvédelmi intézkedések részeként minél több forrás érkezzen Békés megyébe, hiszen a régió a koronavírus okozta krízis után erre erőteljesen rászorul. A megyei kamara vezetője hozzáfűzte, adottságaink jók, megközelíthetőségünk is folyamatosan javul. A munkahelyek megőrzése, újrateremtése és a gazdaságvédelmi intézkedések megfelelő érvényesülése alapot teremthet a felzárkózásra, sőt az intenzív fejlődésre.

A fórumon dr. György László elmondta, a kormányzat arra törekszik, hogy megmentse a Békés megyében élő vállalkozók összerendezett tudását és mérsékelje a területi és társadalmi egyenlőtlenségeket. A gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár kiemelte, a kis-és középvállalkozások egyre szélesebb körben és gyorsabban jutnak majd anyagi forrásokhoz, sőt egyszerűsödik pályázati rendszerük is. Aláhúzta, a hazai gazdaságvédelmi csomag megközelíti a GDP húsz százalékát, ami európai viszonylatban is kiemelkedő. Mivel a koronavírus elleni egészségügyi védekezés sikeres volt, így várhatóan a visszaesést követő gazdasági növekedés is gyorsabb lesz. Az államtitkár az akcióterv legfőbb pilléreinek ismertetése után az ülésen résztvevő kis-és középvállalkozók véleményét, tapasztalatait és javaslatait hallgatta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában