testületi ülés

2020.07.12. 16:34

Százszor szóltak terménylopás miatt Békésen

P. G.

Egyhangúlag fogadta el a mezőőrök tavalyi tevékenységéről szóló beszámolót legutóbbi ülésén a békési képviselő-testület – tudatta Csibor Géza, a pénzügyi és városfejlesztési bizottság elnöke.

A mezőőri szolgálatban hárman tevékenykednek, és a zártkertekben található ingatlanok őrzéséről gondoskodnak. Ebbe Nagykert, Jégvermi-kert, Rosszerdő, Szécsénykert, Krisztinazug, Malomasszonykert, Csatárkert, Sebőkkert és Borosgyán tartozik bele.

Tavaly 33 igazoltatás történt, ebből négyszer kellett rendőrséget értesíteni, és feljelentéssel is éltek a mezőőrök. Százötször kellett magánszemélyt terménylopás elkerülése miatt felszólítani, valamint a kerttulajdonosok bejelentéseit ellenőrizni. Négyszer kellett kutyákat kábítani, tizenegy csapdát is kihelyeztek.

A mezőőrök tevékenysége sokrétű: hivatali hirdetményeket tesznek ki, illegális hul­ladéklerakókat derítenek fel, összeírják az elhanyagolt ingatlanokat, ebrendészeti feladatokban működnek közre. 2019-ben 1884-en fizettek mezőőri járulékot, ebből a városnak 6 milliós bevétele származott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában