évértékelés

2020.07.22. 14:37

Mindent megtesznek a megyei látássérültekért

A Vakok- és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének a tagjai találkoztak a 2019-es szakmai és pénzügyi évet értékelve a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban kedden, Orosházán.

Cs. I.

A megyei szervezet (a taglétszám 457) vezetője, Sipos Erika – aki az orosházi körzeti csoport vezetője is – elmondta, tavaly minden fórumon igyekeztek a megyében élő látássérültek érdekképviseletét ellátni. Több településen a helyi esélyegyenlőségi program munkacsoportjának a tagjaiként javaslattételi lehetőségük volt, ezzel éltek, élnek a folytatásban is. A tagságot képviselik az országos elnökségben.

Tavaly együttműködési megállapodást kötöttek a Békés Megyei Kormányhivatallal. Szakmai fórumokon, oktatási intézményekben szemléletformáló foglalkozásokat, esély órákat tartottak. Olyan programokon vettek részt, amelyek összekovácsolják a sorstársakat – tette hozzá a megyei vezető, kiemelve a Jókai színház által biztosított lehetőséget: a főpróbákra nyolc jegyet a négy körzeti csoport egymás között eloszthatott. Volt lehetőségük narrált színházi előadásokon is részt venni. Augusztusban tisztújításra készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában