installáció

2020.07.03. 12:31

Mesefigurák színesítik Dévaványát

Ismét egy csodálatos installációval gazdagodott a város főtere, melyet Laskai Tibor készített el a gyerekeknek.

V. N.

A színes alkotás Csukás István generációkon átívelő mesefiguráinak egy részét mutatja be, méltó emléket állítva ezzel a kisújszállási születésű, a Nemzet Művésze, Kossuth- és kétszeres József Attila- díjas magyar költő, író, ifjúsági szerző életművének, amelynek mindannyian részesei vagyunk.

Mint megtudtuk, Laskai Tibor a Ványai Ambrus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola festészet tanszakának pedagógusa, több évtizedes, eredményes szakmai pályafutása során többek között, gyermekeket készített és készít fel és állít szakmai pályára, részt vesz az iskola és a Múzeumbarátok Körének nyári táboraiban, illetve szabadidejében is festéssel, alkotással foglalkozik. Az elmúlt években a város főterére folyamatosan készít szebbnél-szebb dekorációs elemeket, de a július 2-án kihelyezett Csukás István életművének emléket állító installáció az eddigi legnagyobb és legösszetettebb alkotása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában