rendőrségi beszámoló

2020.07.10. 13:14

Kedvezően alakult a bűnügyi statisztika Csorváson

Az elmúlt tíz év legjobb bűnügyi statisztikáját mutatta fel Csorvás – derült ki dr. Bede Sándor rendőr ezredes, Békéscsaba Város Rendőrkapitánya beszámolójából, amely a legutóbbi testületi ülésen hangzott el.

G. P.

Elmondható, hogy Csorvás bűnügyi szempontból nem fertőzött, csendes kisváros. Míg 2018-ban 64 bűnügy eljárást folytattak le, addig tavaly 42-t, testi sértés és garázdaság is mindössze két-két alkalommal fordult elő.

Kedvező képet mutat a közlekedésbiztonsági helyzet is, 2018-ban mindössze nyolc személysérüléssel járó baleset történt, igaz, ebből egy halálos kimenetelű volt.

Bede Sándor hangsúlyozta, hogy kifejezetten jónak mondható a polgárőrség és a körzeti megbízotti csoport kapcsolata, aki Baráth Lajos polgármesterrel együtt köszönetet mondott a munkájukért.

A helyi polgárőrség vezetője, Makszi József többek között arról tájékoztatott, hogy a tavalyi évben mintegy 16 ezer óra szolgálatot teljesítettek. Az összes városi rendezvényen aktívan részt vesznek. A veszélyhelyzet idején besegítettek a külterületen élők ellátásába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában