Turizmus

2020.07.12. 11:48

Erősen indult a fürdőszezon Gyulán

Jelenleg úgy tűnik, hogy a vártnál nagyobb lendülettel indult újra a turizmus, ami a Gyulai Várfürdőben is érezteti hatását – nyilatkozta Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója. Mint elmondta, múlt szerdán nyithatták meg valamennyi szolgáltatásukat, amit érezhetően jól fogadtak a vendégek.

P. G.

– Egy olyan turisztikai központban, mint Gyula, minden mindennel összefügg – hangsúlyozta a szakember. – A szállodákban máris 50 százalék felettiek a foglalások, sőt, akad olyan hotel, amelyben most nagyobb mértékű a foglalás júliusra és augusztusra, mint egy évvel korábban. Mindez azt is jelentheti, hogy a többség valóban belföldön tölti a nyaralását, ami az egész régió számára fontos lehet, kimozdíthatja a szekeret a koronavírus okozta kátyúból.

Kun Miklós úgy vélekedett, hogy ha a járványnak a nyáron nem lesz második hulláma, akkor gyorsabban kijönnek a kényszerű bezárás miatti válságból, mint azt előre sejteni lehetett. Az ügyvezető igazgató kifejtette, sok román vendég is érkezik a várfürdőbe, de a fő küldőterület továbbra is a régió, leginkább a Debrecentől Szegedig terjedő terület, illetve a főváros.

Kérdésünkre kiemelte, a bejáratoknál már nem kell hőmérőzniük, létszámkorlátot sem kell alkalmazniuk, viszont az öltözőket folyamatosan takarítják, fertőtlenítik munkatársaik. Kun Miklós megerősítette, a klór valóban semlegesíti a vírusokat, illetve a termálvíznek is van egyfajta fertőtlenítő hatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában