A helyiek hozták rendbe

2020.07.19. 06:50

Csoboghat a szökőkút Nagybánhegyesen

A település egyik leglátványosabb jelképévé vált a központban álló szökőkút. Ahogy azt közösségi oldalán, bejegyzésében megfogalmazta Farkas Sándor polgármester, szinte minden fényképen, kiadványon, illetve képeslapon ez a díszes szökőkút szerepel, népszerűsítve a településüket. Több mint két éve azonban nem működött.

Cs. I.

– Olyan vízveszteséget produkált, hogy már nem is az utánpótlás jelentette a gondot, hanem inkább az, hogy a talajba kerülő jelentős mennyiségű víz veszélyt okoz majd az építmény stabilitásában – indokolta leállítását Farkas Sándor. Jó hír, miszerint a veszélyhelyzet okozta viszonylag csendesebb időszak arra jó volt, hogy teljes felújítást végezhessenek a medencén, visszaállítva régi fényébe a település egyik legszebb szimbólumát.

A központi tér látványossága a díszkút /A szerző felvétele/

– Külön boldogság, hogy a meglehetősen borsos munkadíj helyett megoldottuk házilag: minden munkafolyamatot saját dolgozóink végeztek el. Csak az anyagköltség terhelt bennünket – részletezte Farkas Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában