önkormányzat

2020.06.08. 13:45

Támogatásokkal segítik a rászoruló békéscsabai gyermekeket

Az 58 ezerből 15 ezren, vagyis a békéscsabaiak negyede tartozik a gyermek, ifjúsági és fiatal felnőtt korosztályba. A 18 év alattiak száma évek óta nagyjából 9300-ra tehető Békéscsabán – olvasható ki abból a beszámolóból, amely a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok tavalyi ellátásáról készült, és amit a minap fogadtak el. Az önkormányzat pénzbeli, természetbeni támogatásokkal, ellátásokkal, szolgáltatásokkal segíti a gyermekeket, a családokat.

L. B.

Az adatok szerint Békéscsabán több mint 500-an jogosultak rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre, ezek a fiatalok háromszáz családban élnek. Ezen családok közel fele esetében az egy főre eső jövedelem nem éri el az öregségi nyugdíj legkisebb összegét, azaz a 28 ezer 500 forintot. A hátrányos helyzetű gyermekek száma 229, a halmozottan hátrányos helyzetűeké 13 volt. A város többek között segít az étkeztetésben, valamint nyári napközis tábort ugyancsak szervez.

Az önkormányzat többek között segít az étkeztetésben is /Fotó: Shutterstock illusztráció/

A családsegítő és gyermekjóléti központ 295 veszélyeztetett gyermeket tartott nyilván valamilyen ok miatt: jellemzően környezeti okról van szó, de van magatartási, egészségi és anyagi is. A veszélyeztetettséggel kapcsolatban főleg köznevelési intézményekből érkeznek jelzések, általában igazolatlan hiányzások miatt.

A beszámolóban azt írták, hogy az önkormányzat a támogatásokkal, az ellátásokkal olyan rendszer kiépítésére törekszik, ami szükségleteken alapul, egymásra épül, valamint öngondoskodásra késztet. A helyi ellátórendszer segíti a családokat a gyermek nevelésében, célzott támogatások és szolgáltatások nyújtásával védelmet biztosít számukra. A helyi rendszer a veszélyeztetettség megelőzését célozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában