pünkösd

2020.06.01. 14:38

Közel hetven zarándok indult útnak Orosházáról

Korán reggel gyülekeztek a III. pünkösdi zarándoklatra az orosházi katolikus templom előtt a jelentkezők. Majd hetvenen indultak útnak Orosházáról, a 28 kilométerre lévő Kopáncspusztára Viczián Zoltán túravezetővel. Érintették Kardoskút-Pusztaközpontot, Békéssámsont is. Három résztávra osztották a hosszú utat, ki-ki edzettségi állapotának megfelelő távra csatlakozhatott a menethez. Ezzel a lehetőséggel éltek is sokan. A jósolt eső elkerülte őket, ragyogó idő kísérte útjukat.

Cs. I.

Megálltak a kardoskúti Fecskés-parton, ahol Varga Pál polgármester várta a zarándoklat résztvevőit és a volt iskola helyén állított emlékműnél visszaemlékezésre is jutott idő, no meg pihenésre.

Békéssámson határában, Nepomuki Szent János szobrának a környezetét Annus István polgármester szépítgette előző nap, hogy méltó környezet várja a túrázókat, hiszen ott is megálltak, majd betértek a helyi templomba. A végcél pedig a nagykopáncsi Árpád-kori templom volt idén is.

Beküldött felvétel

A Tótkomlós Turizmusáért Egyesület tagjai és segítő önkéntesek fogtak össze, hogy a páratlan szépségű helyet felkészítsék a hétfői zarándoklaton résztvevők fogadására. A hosszú út végére több mint százan teljesítették hosszabb s rövidebb szakaszon a zarándoklatot. A végállomáson frissítőkkel, szendvicsekkel várták az érkezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában