Békéscsaba

2020.06.22. 16:57

Két helyen lesz napközis tábor, segítik a helyi vállalkozásokat

Jelenleg is nagyjából 740 millió forint annak a tartaléknak az összege, amit a koronavírus-járvány negatív hatásainak kezelésére fordíthatnak Békéscsabán – ismertette hétfőn sajtótájékoztatón Szarvas Péter polgármester. Egyelőre nem tudni, ebből mennyit kell majd felhasználni.

L. B.

Szarvas Péter

Hozzátette, a városi közgyűlés feladat- és hatáskörében a veszélyhelyzet ideje alatt eljárva több döntést hozott az elmúlt napokban. Ezek egyike volt, hogy módosította az idei évi költségvetési rendeletet.

A korábbi tervek szerint 3,2 millió forintot fordítottak volna a nyári napközis tábor megszervezésére, ám ennél többet, 4 millió forintot költenek rá, mivel nőttek az igények. A tábornak a Madách utcai, valamint a Lencsési Általános Iskola ad otthont.

Arról ugyancsak határozott, hogy a nyári szünet ideje alatt minden rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, tehát rászoruló gyermek kap napi egyszeri meleg ételt Békéscsabán, nem csak azok, akik arra jogszabály szerint is jogosultak.

Az önkormányzat együttműködik a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal a helyi gazdaság újraindítása érdekében. A lényeg, hogy ha az alapítványhoz a békéscsabai vállalkozások hitelért folyamodnak, akkor a felvett kölcsön kamatköltségét két éven keresztül a város fedezi, minderre 5 millió forintot az önkormányzat átad az alapítványnak. Ezzel tehát az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe sodródott cégeket segíthetik.

Elmondta: mivel véget ért a veszélyhelyzet, újra ülésezhet a városi közgyűlés, dönthet a hatáskörébe tartozó ügyekben. A tervek szerint július 2-án rendkívüli ülést tartanak, amelyen várhatóan közel húsz előterjesztést tárgyalnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában