turizmus

2020.06.13. 11:14

Interaktív útikönyvvel csábítják a magyarokat Tenerifére

A medgyesegyházi származású Visnyei Krisztina és férje, Sajtos Gábor hathónapos nászútra érkezett Tenerifére még 2017-ben. Az utazás azonban nem csak pihenésről szólt, a pár a mézes hónapokat turisztikai vállalkozásuk megalapozásának szentelte. Az intenzív kapcsolatépítésnek meglett a gyümölcse, Krisztináék mára több száz párnak, családnak segítették az emlékezetes nyaralásukat megvalósítani. A fiatal házasok legutóbb egy interaktív útikönyvet készítettek el, ami a kanári-szigeteketi Tenerifét mutatja be. Krisztinával beszélgettünk.

N. T.

Az aerobic-oktató Krisztina és a tánctanár Gábor életében sosem számított idegennek az utazás. Mire megismerkedtek, Gábor már három év görögországi tapasztalattal rendelkezett. Nem sokkal azután, hogy Budapesten összejöttek, megcélozták Németországot, ahová már közösen költöztek, és ahol megjárták a külföldi munkavállalók által már jól ismert karrierlétrát. – Négy évet dolgoztunk ugyanazon a munkahelyen, sikerült magunkat olyan magas pozícióba bedolgozni, amilyen magasra csak egy külföldi munkavállalónak lehet – mesélte Krisztina hírportálunknak.

Munka mellett hódoltak közös szenvedélyüknek, az utazásnak is, így bukkantak a Spanyolországhoz tartozó szigetre, Tenerifére, ahol később le is telepedtek. Féléves nászútjuk során felkutatták a legjobb szállodákat, program-szolgáltatókat, autókölcsönzőket, és elkezdték építeni a 2018-ban megvalósuló vállalkozásukat, aminek honlapjuk adott helyet. – A mi bizniszünk a prémium nyaralások és a nászutak teljes körű szervezése – emelte ki Krisztina.

Legutóbbi közös projektjük egy útikönyv, amit Gáborral – rendszeres egyeztetéssel – felváltva írtak meg, és beleszőttek helyi történeteket, saját, valamint ügyfeleik élményeit. A kötet különlegessége azonban interaktivitásában rejlik. – QR-kódokkal tettük interaktívvá a könyvet, így olyan információkkal tudunk szolgálni, amelyek más útikönyvekben elévültek lesznek pár év után. Így mi mindig frissek maradhatunk. Továbbá a végén egy interaktív térképet is betettünk, melyen a könyvben szereplő helyszínek, strandok és kedvenc vendéglátó egységeink is megtalálhatóak, frissülő nyitvatartásokkal, árakkal – ecsetelte a társszerző.

Krisztina és Gábor már tervezi útikönyvük folytatását /Beküldött fotó/

Krisztináék Tenerifén tartózkodtak a koronavírus-járvány időszaka alatt is, de nem csüggedtek a változások miatt. – Szerencsések vagyunk abból a szempontból, hogy mi eddig is online dolgoztunk, ezért itthonról is tudtuk folytatni a munkát. Mivel nem érkeztek ügyfelek, ezért felszabadult az időnk, amit a továbbfejlesztésre és a könyvre fordítottunk. A helyiek pedig nagyon példamutatóan viselkedtek – osztotta meg tapasztalatait Krisztina.

Krisztináék történetét ismerve könnyen gondolhatjuk, hogy a pár megtalálta a nagy álmot, és az odavezető út kényelemmel volt kikövezve. Megtudtuk azonban, hogy a spanyol vidéken sincs kolbászból a kerítés. – Tenerifében mindenki az örök napfényt látja. Rengeteg ember akar itt élni, ez nyilván jobban megnehezíti a munkakeresést, mert így is sok a munkanélküli. Külföldieknek jóformán a vendéglátás van, ami heti hat nap munkaidőt jelent. És, hogy mi a legnehezebb itt? Az ide vágyó embereknek mindig elmondjuk, hogy spanyol nyelvtudás; több évre elegendő kitartás és elegendő pénzügyi tartalék kell. Ezek nélkül még elindulni is nehéz – részletezte.

Krisztina továbbá elmondta, hogy a jövőben semmiképp nem akarnak elszakadni Magyarországtól, hiszen cégük és könyvünk is magyaroknak szól. Minden évben haza szoktak látogatni, akár többször is, de otthonukat hosszabb távra Tenerifén rendezték be.

QR-kód, a modern vonalkód

A QR-kód az angol Quick Response (gyors válasz) szókapcsolat rövidítése. Sokszor használják plakátokon, kiadványokon is. A telefon, vagy tablet kamerája érzékeli, és megoldható, hogy például egy konkrét weboldalra vezessen. Szinte bármilyen tájolásból beolvas, a szkennelés gyorsan lezajlik. Külföldön sokkal elterjedtebb a használata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában