kivitelezés

2020.06.06. 17:00

Gumiburkolat védi majd a gyulai ovisokat

A Törökzugi óvodában zajló fejlesztés kapcsán tartott bejárást a napokban Kónya István alpolgármester, önkormányzati képviselő Makráné Gombkötő Zitával, Gyula Város Egyesített Óvodájának intézményvezetőjével és Budai-Szűcs Éva tagintézmény-vezetővel. A Törökzugi és a Mágocsi úti óvodában gumiburkolattal újul meg a játszóudvar.

P. G.

Kónya István kiemelte, a Törökzugi és a Mágocsi úti óvodában egy, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon elnyert támogatásból megújul a játszóudvar, aminek részeként gumiburkolat kerül a játszóelemek alá. Kónya István kifejtette, a kivitelezés jó ütemben halad, jól láthatóak a megújulás jelei.

A két óvoda udvarán 77 játék található, az ütéscsillapítást eddig jellemzően homokágyakkal oldották meg, aminek több hátránya is van. A homok porol szárazság idején, ami a gyerekekre és a növényzetre is rosszul hat, ezért is fontos a korszerűsítés. Kónya István megerősítette, hogy az elmúlt évek oktatási-nevelési intézményeit érintő fejlesztések során mindkét óvoda megújult, de az óvodaudvarok erre eddig nem volt lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában