videóval

2020.05.12. 15:52

Köszönet járt a csabai ápolóknak, mentőknek

Az ápolók napja alkalmából a békéscsabai kórház ápolóit, a mentők napjához kapcsolódóan pedig a békéscsabai mentőállomás munkatársait köszöntötte kedden Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, átadva – a vezetők révén – a dolgozóknak egy-egy ajándékcsomagot.

L. B.

20200512 Békéscsaba Herczeg Tamást a mentőket köszöntötte l.Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

– Nemcsak az ápolók napján, hanem az év minden napján ki kell fejeznünk hálánkat az ápolóknak, meg kell köszönnünk a gondoskodást, a törődést – hangsúlyozta Herczeg Tamás a Réthy Pál kórház bejáratánál. Az intézményben 570 ápoló, szakdolgozó tevékenykedik, mellettük mintegy 180-an a képzésük részeként gyakorlatukat töltik. Kiemelte, a kormányzat szándéka szerint a 2018-ashoz képest jelentős mértékben emelik az ápolók bérét.

A politikust a Békés Megyei Központi Kórház részéről dr. Becsei László főigazgató főorvos, dr. Zsilák János orvos igazgató és Tárkány-Szűcs Zsuzsanna ápolási igazgatóhelyettes fogadta.

Herczeg Tamást (jobbról) dr. Becsei László, Tárkány-Szűcs Zsuzsanna és dr. Zsilák János fogadta a békéscsabai kórháznál /Fotó: Imre György/

– Az ápolók, a szakdolgozók lelkiismeretes és olyan pótolhatatlan munkát végeznek, ami nélkül az orvosok nem tudnának tevékenykedni – erről beszélt dr. Becsei László. A koronavírus-helyzet kapcsán köszönetet mondott minden egészségügyi dolgozónak, aki az elmúlt több mint 50 napban kiváló módon segítette a betegellátást.

– Ha az ápolókra igaz, akkor a mentőkre még inkább, hogy a frontvonalban teljesítenek szolgálatot, nekik is nagyban köszönhető az, hogy biztonságban élhetünk – folytatta a gondolatmenetét az országgyűlési képviselő immár a békéscsabai mentőállomáson, ahol 56-an ténykednek, mentőtisztek, mentőápolók, gépjárművezetők, valamint azok, akik a megyei irányítással foglalkoznak.

Herczeg Tamás kiemelte, Békéscsabán modernnek, színvonalasnak mondható a járműpark – pár évesek a kocsik –, illetve a felszereltséggel is elégedettek lehetnek a dolgozók, hiszen minden olyan eszköz a rendelkezésükre áll, ami a közvetlen életveszély elhárításához szükséges. Hangsúlyozta, a mentők fizetése 2010-hez képest megduplázódott az elmúlt időszakban.

Herczeg Tamás a mentőket köszöntötte

A politikustól a jelképes ajándékcsomagot Kárász László megyei vezető mentőtiszt és Csendes Csaba mentőállomás-vezető vette át. Kárász László elmondta, a koronavírus-járvány miatt folyamatos készenlétben vannak, köszönik és érzik a társadalom támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában