rendhagyó módon

2020.04.30. 14:18

Májusfát állítottak a csabai múzeumnál

Idén rendhagyó módon csatlakozott a Közösségek Hete elnevezésű országos programsorozathoz a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum. A szervezők májusfát állítottak az intézmény épülete előtt csütörtökön, arra kérve a csabaiakat, csatlakozzanak a kezdeményezéshez, és ők is akasszanak egy-egy szalagot, vagy akár saját készítésű díszt a múzeum fájára.

V. N.

20200430 Békéscsaba Munkácsy Mihály Múzeum elött felálították a májusfát Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum, az Országos Széchényi Könyvtár és az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. együttműködésében immár negyedik éve rendezik meg a Közösségek Hete című programsorozatot. A népszerű rendezvény az elmúlt évek során közel ezer települést, és ennél is több közösséget tudott megmozgatni.

A felállított májusfára bárki szalagot köthet /Fotók: Imre György/

Idén viszont a főszervezők úgy döntöttek – tekintettel a kialakult egészségügyi és járványügyi helyzetre – a szokásoktól eltérően, virtuális formában teszik elérhetővé a programokat. – Ezért arra kérjük az a csabaiakat, készítsenek fényképet a májusfa díszítésének pillanatáról, vagy a dísz elkészítéséről, amelyet a múzeum Facebook oldalára tudnak feltölteni. Azok pedig, akik nem hagyhatják el otthonukat, ablakban elhelyezett ágat vagy a kertben található egyik fát is feldíszíthetik – ismertette Pintér Anikó, az intézmény múzeumpedagógusa.

Hozzátette, az otthoni alkotásokról készült fotókat ugyancsak várják a program szervezői, amelyek a múzeum közösségi oldalán és a szentendrei Skanzen honlapján is láthatóak lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában