Puskaporos-tó

2020.03.26. 11:22

Tovább folytatják a békési tó kotrását

Gőzerővel folytatódik a békési Puskaporos-tó kotrása, karbantartása – tájékoztatta hírportálunkat a napokban Balog Zoltán, a Békési Horgász Egyesület elnöke, önkormányzati képviselő.

P. G.

Mint elmondta, a terület rendezése és szépítése ugyancsak folyamatban van. Egyebek mellett a nagyobb fűzfákat is visszavágták, elsősorban azért, mert balesetveszélyessé váltak, zavarták az áramellátást, emellett betegség is megtámadta a növényeket.

Balog Zoltán és Polgár Zoltán: a családok számára is szeretnénk lehetőséget biztosítani a szabadban való pihenésre /Fotó: BMH/

Balog Zoltán a napokban Polgár Zoltán alpolgármesterrel a helyszínen egyeztetett a fejlesztésről. A békési önkormányzat egyébként pályázati forrást nyert a csapadékvíz-elvezető rendszer rendbetételére. Ennek egyik lépése a Puskaporos-tó kotrása.

Az érintettek hírportálunknak elmondták, a fejlesztés hosszú távú célja, hogy növeljék az esővíztározó kapacitását, és egy olyan helyet hozzanak létre, amely lehetőséget biztosít a családok számára a szabadidő hasznos eltöltésére.

– Úgy gondolom, hogy jó úton járunk, a kivitelezés megfelelő ütemben és minőségben halad – hangsúlyozta Balog Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában