sajtótájékoztató

2020.02.28. 10:45

Stabilnak, szakszerűnek mondták a csabai büdzsét

A Hajrá Békéscsaba és a Fidesz értékelte a csütörtöki békéscsabai közgyűlést.

L. B.

Fotó: Imre Gyorgy

A Hajrá Békéscsaba-frakció (Szarvas Péter polgármester és Nagy Ferenc alpolgármester), valamint a Fidesz-frakció (Hanó Miklós alpolgármester és dr. Ferenczi Attila) pénteken sajtótájékoztatókon értékelték a csütörtöki városi közgyűlést.

– Stabil a város idei költségvetése, az önkormányzat továbbra is fejlesztéscentrikus, családbarát, környezettudatos, szociálisan érzékeny – mondta Szarvas Péter. A büdzsé főösszege 37,7 milliárd forintról indul, 25,8 milliárd forintot tesznek ki a fejlesztések: épül a röplabda-akadémia, a nyomdaipari tudás- és képzőközpont, megújul a városi sportcsarnok, zajlik a Munkácsy-negyedet érintő projekt, korszerűsítenék a megyei könyvtár épületét és két óvodát a Lencsési-lakótelepen. Az intézmények jó színvonalon működhetnek. Növelik a város rendezettségét, szebbek lesznek a zöld területek, kukákat, biciklitárolókat helyeznek ki, játszótéri eszközöket újítanak fel, fásítanak. Innovatív, újszerű megoldásokkal is foglalkoznak az okosvárossá válás érdekében.

– Biztosított a város működése – emelte ki Hanó Miklós. Kormányzati támogatásból, 5,5 milliárd forintból leburkolnák a földes utcák többségét, járdaprogramot is szeretnének. Száz évre meghatározó fejlesztések valósulnak meg, a választókerületi beruházások révén apróbb munkákra is nyílik lehetőség. A Gyulával közös együttműködés révén a turisztikában előrelépés várható.

– Szakszerű, mértéktartó, a jövőt szem előtt tartó költségvetés született – mondta a pénzügyi bizottság elnöke, dr. Ferenczi Attila. Emelkedett a helyi adóbevételek mértéke, ami jelzi, nő a város gazdasági ereje. Önként vállalt feladatokra 1,3 milliárd forintot költenek: például kultúrára, sportra, közterület-felügyeletre, autóbusz-közlekedésre, az Árpád fürdő üzemeltetésére.

Percről percre cikkünket IDE KATTINTVA tekintheti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában