Orvosi eszközök

2020.02.15. 15:10

Magasabb színvonalú ellátást biztosítanak Hunyán

Közel 3 millió forintból szereztek be orvosi eszközöket a közelmúltban Hunyán – tájékoztatta hírportálunkat Hegedűs Roland polgármester a felszerelések átadását követően.

P. G.

A településvezető elmondta, a beszerzések nagyban hozzájárulnak a háziorvosi, gyermekorvosi, védőnői és fogorvosi ellátás magasabb színvonalú biztosításához. – Fontosnak tartom a helyi orvosi ellátás minél magasabb szintű működését – fogalmazott Hegedűs Roland. – Az eszközök segítik a szakemberek munkáját, és a betegek is több mindent tudnak helyben elintézni.

Hegedűs Roland és dr. Fejes Csaba fogorvos /Fotó:BMH/

A részletekkel kapcsolatban Hegedűs Roland kiemelte: a háziorvosi és gyermekorvosi ellátás hordozható EKG-készülékkel, fonendoszkóppal, lélegeztető ballonokkal, INR véralvadásmérő rendszerekkel és defibrillátorral gyarapodott. A védőnői ellátás erősítéséhez fektető ágyat, szűrőaudiométert, vérnyomásmérőt, hűtőszekrényt, csecsemőmérleget, csecsemő hosszmérőt, magasságmérő rudat szereztek be.

A fogorvosi ellátás számára olyan kézi darabokat vásároltak, amelyek segítségével a röntgenen kívül gyakorlatilag minden más vizsgálatot és ellátást el tud végezni a fogorvos.

A polgármester kérdésünkre hangsúlyozta, a beszerzést a Magyar Falu Program részeként elnyert 2 millió 905 ezer forintos támogatásból valósították meg. A pályázat intenzitása 100 százalékos volt, azaz saját forrást nem kellett biztosítani hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában