szakmai nap

2020.02.12. 17:29

A biztonságos munkavégzésről tartottak fórumot Gyomaendrődön

A biztonságos munkavégzésről és a lehetséges jogszabályi módosításokról tartott fórumot a Békés Megyei Kormányhivatal Gyomaendrődön.

Balázs Anett

Fotó: LP6DMK2

A Békés megyei munkahelyek biztonsága állt annak a fórumnak a középpontjában, amelyet a Békés Megyei Kormányhivatal hívott össze szerdán délelőtt a Gyomaendrődi Járási Hivatal dísztermében.

A meghívottak megismerhették a 2018 februárjában, Takács Árpád kormánymegbízott kezdeményezésére életre hívott Békés Megyei Munkahelyek Biztonságáért Munkacsoportot. Ennek elnöke Dobókői György tájékoztatta a jelenlévőket a szervezet megalakulásának előzményeiről, eddigi tevékenységeiről. Mint mondta, fő célkitűzésük, hogy a Békés megyei munkahelyek – beleértve a nagy-, kis- és közepes vállalkozásokat is – biztonságosak legyenek. Ennek érdekében a munkacsoportban résztvevő szakemberek egy 74 oldalas tanulmányt készítettek, amelyben nyolc féle aspektus alapján mérték fel a megyei helyzetet.

Dobókői György

Dobókői György elmondta, itt többek között olyan szempontokat vettek figyelembe, mint munkavédelem, jogbiztonság vagy éppen munkaegészségügy. Hozzátette, később elkészítették a tanulmány mintegy 20 oldalas kivonatát, hogy azt az érintettek számára átláthatóbb tegyék. A vállalkozásokat segítő kiadványt járásonként bemutatják, valamint a tapasztalatokról is beszámolnak majd ezeken a programokon. Ezen felül amennyiben szükséges, konkrét jogszabály-módosításokat is kezdeményeznek.

Fotók: Lehoczky Péter

Az eredményesség jóvoltából a munkacsoport tagjai közé megyei cégeket is bevontak, így többek között a Henkel és a Linamar vezetői is kiveszik a részüket a munkabiztonsággal kapcsolatos kérdésekben annak érdekében, hogy minél kevesebb baleset történjen a munkahelyeken.

A fórum hátralévő részében a munkacsoport tagjai röviden összefoglalták, hogy adott területen mire érdemes összpontosítani. Ennek kapcsán többek között Varga István, a MUVAPI Kft. ügyvezető igazgatója a munkavédelemben történő megelőzés lehetőségeire hívta fel figíelmet, míg dr. Mucsi Gyula, a Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztályának vezetője munkaegészségügyi témában osztotta meg gondolatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában