Gyula

2020.02.04. 11:39

Folytatódik az Eminescu utca felújítása

A hét elején megkezdték Gyulán a Eminescu utca felújítását. A helyszínen sajtótájékoztatót tartott dr. Görgényi Ernő polgármester és Kiss Szabolcs, a körzet önkormányzati képviselője.

P. G.

Megkezdődött az Eminescu utca – Kerék utcától Kapa utcáig tartó – újabb szakaszának teljes felújítása a hét elején Gyulán – jelentette be a helyszínen megtartott keddi sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester és Kiss Szabolcs, a körzet önkormányzati képviselője. A polgármester felidézte, hogy az Eminescu utca Románváros fő utcája, gyűjtőút, amelynek felújítására korábban többször pályáztak, de akkor nem jártak sikerrel. Éppen ezért döntöttek úgy, hogy Kiss Szabolcs indítványára szakaszosan valósítják meg a rekonstrukciót. Két éve a Vár utca és Ernyő utca közötti, majd tavaly az Ernyő utca és a Kerék utca közötti szakasz újult meg.

Dr. Görgényi Ernő és Kiss Szabolcs mutatta be a fejlesztést /A szerző felvétele/

– Hétfőn megkezdődött az újabb beruházás a Kerék utca és a Kapa utca közötti részen – tette hozzá a polgármester, aki kiemelte: a fejlesztés teljes költsége 45 millió forint, amihez 21 millió 700 ezer forintos pályázati támogatást nyert el a város, a fennmaradó összeget saját forrásból biztosítják. Elmondta, már tervezik a Körgát utcáig tartó utolsó szakaszt érintő munkálatokat is.

Kiss Szabolcstól megtudtuk, hogy a területen az ivóvíz-vezeték cseréje már tavaly megtörtént, és a csapadékvíz-elvezető rendszert is felújítják. Az útrekonstrukció 80 méter hosszon valósul meg, olyan módon, hogy szakasz szélessége 5,5 méterre bővül. Mindkét oldalon térkő burkolatú járdát építenek, melynek szélessége mind a jobb, mind a bal oldalon 1,2 méter. A szerződéses befejezési határidő július, de Kiss Szabolcs hangsúlyozta, bízik abban, hogy a lakosok akár már áprilisban birtokba vehetik a megszépült szakaszt. A kivitelező a Galéria Invest Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában