közmeghallgatás

2020.02.16. 11:49

A szelektív hulladékgyűjtésen erősítenek Csorváson

A január 18-ai extrém hosszú, nyolc órán át tartó áramszünet is szóba került a helyi képviselő-testület által a napokban megtartott közmeghallgatáson, ahol a közüzemi szolgáltatók képviselői is jelen voltak.

G. P.

Elhangzott, hogy a hibát a több kilométer hosszú középfeszültségű hálózaton nehéz volt felderíteni. Az Orosháza felőli két, illetve a Békéscsaba irányában található egy betáplálóegységnél is hibát észleltek, a vezetékekre rakodó jég miatt vezetékszakadás is történt.

A legtöbb kérdést a DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. felé intézték. Holopné dr. Sztrein Beáta cégvezető elmondta, hogy februárban és márciusban a lakosok kapnak egy sárga színű edényzetet, amelybe ezután a szelektív hulladékot gyűjthetik, a zöldbe pedig a jövőben a zöldhulladék tehető. Az első zöldhulladék-szállításra március 27-én kerül sor. Gondot okozott, hogy a salakhulladékot nem szállították el, mégpedig azért, mert ez a típusú hulladék a gyűjtőjárművekben és a válogatósorban is kárt okoz. A problémára a cég, az alvállalkozó és az önkormányzat közösen keresi a megoldást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában