lakossági fórum

2020.02.10. 08:29

A hulladékról is egyeztettek Városerdőn

Lakossági fórumot tartottak a kö­zelmúltban Városerdőn, amelyen a megjelentek megvitatták a területen képződött ­hulladék képződésével és elszállításával kapcsolatos problémákat.

P. G.

Az utóbbi időkben a korábban a városerdei Fő út mellé kihelyezett szeméttároló szigetek környékén a helyzet tarthatatlanná vált, ezért is hívták életre a találkozót. Alt Norbert alpolgármester, önkormányzati képviselő elmondta, az új javaslat szerint a jövőben a hulladékot közvetlenül az ingatlanok elől fogja a Gyulai Közüzemi NKft. összegyűjteni minden hétfőn.

Fontos kérdésről egyeztettek nemrégiben Városerdőn /Fotó: BMH/

A Gyulai Közüzemi NKft. csak a hivatalos, címkével ellátott zsákot szállítja el, amelyek tárolására az ingatlantulajdonosok még egy kukát is kapnak. A rendelkezés mind a kommunális, mind a zöldhulladék elszállítására vonatkozik. Így március 1-től megszüntetik a közterületen elhelyezett szemétgyűjtő és -tároló szigeteket. A szemétszállítás módjának megváltozásáról és a további részletes teendőkről az ingatlantulajdonosokat levélben, illetve tájékoztató kiadványokon tájékoztatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában