Galériával

2020.01.24. 13:50

Több százmillió forintot köszönhet Szarvas a cégeknek

A település legnagyobb helyi adót befizető cégeit fogadta a város vezetése csütörtökön este a Fő téri Iskola dísztermében.

B. A.

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály /Fotó: Babák Zoltán/

Az előző évekhez viszonyítva az M44-es útépítés miatt átmenetileg megnőtt az adófizető vállalkozások száma Szarvason. Ennek tükrében az önkormányzat úgy döntött, bővíti a meghívottak körét, így idén nem az 50 legnagyobb adófizetőnek mond köszönetet, hanem további 15 vállalkozásnak is átadja személyes gratulációját – hangzott el a rendezvényen.

Az este folyamán elsőként Dankó Béla szólt a vendégekhez.

– Azt gondolom, hogy nem csak a városnak, hanem a magyar kormánynak is nagyon fontos partnerei a vállalkozók és vállalkozások, hiszen értéket teremtenek, megélhetést biztosítanak. Tevékenységükkel nem csak a vállalkozást, hanem az egész országot gazdagítják – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály /Fotó: Babák Zoltán/

Dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal vezetője, Takács Árpád kormánymegbízott nevében fordult a megjelentekhez, majd ezt követően Babák Mihály köszöntője következett. Szarvas polgármesterétől megtudtuk, a városban 2019-ben 2073 iparűzési adóalanyt tartottak nyilván. A vállalkozások által befizetett iparűzési adó közel 896 millió forint volt, amellyel hozzájárulnak a város működőképességének fenntartásához és gyarapodásához. Az 50 legnagyobb adót fizető vállalkozás által befizetett adóelőleg pedig az összes iparűzési adó bevétel 69 százalékát teszi ki, melynek összege mintegy 622 millió forint.

– A megélhetés az önök kezében van. A mai világban másokról gondoskodni, hogy kenyeret, megélhetést, egzisztenciát, jövőt biztosítsanak, nem csekély dolog, én tudom, iszonyú munka és nagy vállalás is – hangsúlyozta Babák Mihály.

A cégek köszöntésénél, immár hagyományosan elsőként a Gallicoop Zrt.neve hangzott el, ezt követte a Pioneer Hi-Bred Zrt., továbbá a Cool4U Kft. A díjakat Erdélyi István, a pulykafeldolgozó elnök-vezérigazgatója, Szvoreny Tamás, a gabonatermelő vállalat szántóföldi főmérnöke, illetve Szín Bence, a szarvasi klíma-nagykereskedő cég kereskedelmi igazgatója vette át.

A TOP 10 sorrendje:

Gallicoop Zrt., Pioneer Hi-Bred Zrt., Cool4U Kft., Master Sped Kft., Fugro Consult Kft., Pannon Ásvány Kft., Nagyrét Farm Kft., Aldöldi-Hús Zrt., E.On Tiszántúli Áramhálózati Zrt., Oryza Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában