energetikai program

2020.01.01. 14:52

Nyolcmilliárd forint érkezik Békéscsabára

Támogatja a kormány annak a komplex energetikai programnak az életre hívását, amit Békéscsaba a Modern Városok Program keretében valósítana meg – derült ki a Magyar Közlöny nemrég megjelent számából.

L. B.

A program keretében – két ütemben – kialakítanának egy úgynevezett smart grid rendszert, mondhatni okossá tennék a közvilágítás rendszerét, hasznosítanák a geotermikus hőt, valamint intelligens közlekedésvezérlő és környezetkímélő közösségi közlekedési rendszert valósítanának meg.

A kormányhatározatban azt is részletezték, hogy ezeket a fejlesztéseket meddig kell végrehajtani: a smart grid rendszer első ütemével – ez már elindult – 2021 végéig, a második ütemével 2022 végéig, a közvilágítási rendszerrel 2020 végéig, a geotermikus hőhasznosítást célzó projekttel 2021 nyaráig, az intelligens közlekedésvezérlő és környezetkímélő közösségi közlekedési rendszerrel 2022 végéig kell végezni.

A beruházásokra a kormány a 2020-as költségvetésben legfeljebb 2,2 milliárd, 2021-ben 1,8 milliárd, 2022-ben pedig 4,2 milliárd forintot biztosít Békéscsaba számára.

Borítókép illusztráció: Shutterstock.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában