beruházás - galériával

2020.01.29. 13:51

Megújult a csabai lakótelep meghatározó közösségi háza

A közelmúltban 55 millió forintból korszerűsítették a Lencsési Közösségi Házat. A beruházást szerdán adták át ünnepélyes keretek között.

L. B.

Szarvas Péter polgármester elmondta, Békéscsaba a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 15 milliárd forintnyi fejlesztési lehetőséghez jutott. A beruházások jelentős részét teszik ki azok az energetikai korszerűsítések, amelyeknek köszönhetően bölcsődéket, óvodákat, önkormányzati intézményeket újítottak és újítanak fel.

A Lencsési Közösségi Ház megújításával a 14 ezer lelkes Lencsési-lakótelepen egy jelentős fejlesztés valósult meg. Hangsúlyozta, a beruházás révén egyrészt komfortosabbá vált az intézmény, másrészt akadálymentesítettek, harmadrészt az intézmény működési, fenntartási költségein szintén spórolhatnak a jövőben, továbbá környezetvédelmi szempontból is fontos volt a felújítás. A városvezető elmondta: az intézményben több csoport, közösség működik, az intézmény meghatározó a város kulturális életében.

Takács Péter beszélt a beruházás részleteiről Szarvas Péterrel /Fotó: Kiss Zoltán/

A TOP keretében 3 milliárd forint áll rendelkezésre az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére, a forrásból több épület újulhatott, újulhat meg – mondta dr. Sódar Anita, a városfejlesztési nonprofit kft. ügyvezetője. Hozzátette, a tervek szerint korszerűsítik a jövőben a megyei könyvtár épületét és a két Pásztor utcai óvodát is.

Elmondta, a Lencsési Közösségi Ház esetében több száz négyzetméteren szigeteltek, 43 nyílászárót, ajtót és ablakot cseréltek ki, korszerűsítették a fűtési rendszert, napelemeket telepítettek, valamint akadálymentesítettek. Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy a kivitelezési munkálatok során végig, folyamatosan működött az intézmény.

Takács Péter intézményvezető elmondta, a Lencsési Közösségi Ház az 1991-es alapítása, valamint a 2002-es és 2006-os bővítését követően újabb mérföldkőhöz érkezett azzal, hogy korszerűsítették. A közjót gyarapító beruházás lehetővé teszi, hogy a következő években, évtizedekben is méltó és immár 21. századi körülmények között fogadják a látogatókat, a korábbinál jobb minőségben szolgálhatják a Lencsési-lakótelepen élőket és a békéscsabaiakat. Kiemelte: a közösségi házban összetartó, egymást segítő csoportok működnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában