példamutatás

2020.01.22. 08:10

Elismerést kaptak a szarvasi pedagógusok

2019. december 10-én Budapesten, a Gaál Imre Galériában rendezték meg második alkalommal a Kaposvári Józsefről elnevezett díjátadó ünnepséget.

Licska Balázs

A szarvasi Jónás Jánosné Nemzetiségi Díjban részesült. /Beküldött fotók/

A civil kezdeményezés alapján létrejött elismerés Kaposvári József cipészmester nevét viseli, akit kiváló munkája és a szegény sorsú gyermekek iránti segítőkészsége miatt tiszteltek országszerte. A díjat alapító Kaposvári József Stúdió 17 olyan személynek adott elismerést, akik példamutató tevékenységet folytatnak. Köztük Pisont András részesült kitüntetésben, aki a Békéscsabai Tankerületi Központ fenntartásában működő szarvasi Fő téri Általános Iskola dolgozója és futball edző, a Pisont István Tehetségkutató Alapítvány egyik létrehozója.

Az alapítvány a tehetséges roma és hátrányos helyzetben élő utánpótláskorú labdarúgó fiatalokat támogatja.

– Az Alapítvány és én magam edzőként is minden megteszek azért, hogy idejében felismerjük a roma fiatalok és nehéz sorsú diákok tehetségét a labdarúgás iránt. Nem csak futballistaként támogatjuk őket. Nyomon követjük az életüket. Ahol szükséges, ott segítünk. Nagy megtiszteltetés ért, amikor átvettem a Kaposvári József-díjat – nyilatkozta hírportálunknak a Szarvason élő Pisont András.

Pisont András Kaposvári-díjat kapott. /Beküldött fotók/

Jónás Jánosné is a szarvasi Fő téri Általános Iskola óraadó pedagógusa, Roma népismeret című tantárgyat tanít, 2014-óta a Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Ő is elismerésben részesült. A Békés Megyei Önkormányzat közgyűlése által alapított Nemzetiségi Díjat vette át 2019. december 18-án a Nemzetiségek napjához kapcsolódó díszünnepségen, Kondoroson.

– Munkám során mindig érzékenyen érintett a roma társadalom nehéz helyzete. Minden roma lakta Békés megyei településsel tartom a kapcsolatot, segítem a nemzetiségi önkormányzatok munkáját, pályázati lehetőségeket derítek fel számukra, segítséget nyújtok azok megírásában és megvalósításában. Nagy örömmel fogadtam, és köszönöm az elismerést a Békés Megyei Önkormányzatnak – tette hozzá Jónás Jánosné.

A szarvasi Jónás Jánosné Nemzetiségi Díjban részesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában