Óvatosan közlekedjünk!

2020.01.03. 19:50

Csúszós utak, rossz látási viszonyok okoznak gondot megyénkben is

Péntek reggelre Békés megyében is csúszóssá váltak az utak. Anyagi kárral és személyi sérüléssel járó balesetek is történtek.

Balázs Anett

Nagykanizsa, 2017. február 1. Gyalogosok az ónos esõtõl jeges járdán Nagykanizsán, a Rozgonyi utcában 2017. február 1-jén. MTI Fotó: Varga György

Fotó: Varga György

A rendőrség sokadszor figyelmeztet, hogy a megváltozott útviszonyoknak megfelelő közlekedés fokozott óvatosságot igényel. Mindezek ellenére többen is pórul jártak tegnap, főként kerékpárosokat ért baleset, legtöbbjük végtagsérülést szerzett.

– Békés megyében is jelentősen megemelkedett az eleséses, elcsúszásos balesetek száma – tájékoztatta hírportálunkat Kárász László, az Országos Mentőszolgálat Dél-Alföldi Regionális Mentőszervezetének Békés megyei vezető mentőtisztje pénteken délután. Hozzátette, jellemzően a végtagok törtek, így boka-, térd- és csuklósérüléseket láttak el a mentők, mely a legtöbb esetben a kerékpárosok körében történt.

Illusztráció: MTI

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatójából kiderült, a reggeli órákban sűrűsödtek a balesetek, de szerencsére nem sok, valamint súlyos sérüléssel járó eset sem történt. Orosházán egy kerékpáros csúszott el, Kétsoporony és Csorvás között egy személygépkocsi megcsúszott és az árokba hajtott. A déli órákban szintén Orosházán egy autós oszlopnak ütközött.

– Békés megye mintegy 1470 kilométeres közúthálózatán a megelőző, folyamatos sószórási munkáinknak köszönhetően a pénteki napon is az állami utak burkolata leginkább sónedves vagy nedves volt. Útellenőreink és lakossági visszajelzések alapján rendkívüli esemény nem volt pénteken a Békés megyeo állami utakon, valamint nagyobb baleset sem nehezítette a közlekedést – közölte megkeresésünkre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Hozzátették, az idei év első napjaiban is 33 sószórásra és hóekézésre alkalmas munkagép és 8 rakodógép dolgozott folyamatos rotációban, hogy a síkosság kialakulását megakadályozza. A társaság szakemberei január 1-je óta több mint 84 tonna útszóró sót és mintegy 6400 liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki ezen munkák során.

Főleg éjszaka, de nagyon gyakran a nappali órákban is jellemző lesz a fagypont körüli hőmérséklet. A száraz és nedves útszakaszok hirtelen válthatják egymást, ami fokozott óvatosságot és figyelmet kíván a járművezetőktől – figyelmeztet a rendőrség. Nagyobb követési távolságot kell tartani, lassabban vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata. Rossz manőverezés esetén pedig a hibák könnyebben korrigálhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában