Kulturális örökség

2020.01.08. 15:33

Bemutatnák Mezőgyán értékeit

Az önkormányzat 29 millió forint támogatást nyert el a TOP részeként egy – kulturális örökséget bemutató – tájház létrehozására – mondta Dani Attila polgármester. Felújítanák a polgármesteri hivatallal szomszédos, leromlott állapotban lévő, ám kuriózumnak számító épületet, amit megvásárolt az önkormányzat. A beruházást idén megvalósítanák.

L. B.

Dani Attila hangsúlyozta, hiánypótlónak mondható a turisztikai fejlesztés, ugyanis nincs Mezőgyánban olyan létesítmény, ami kiszolgálná a településre érkező érdeklődőket. Ráadásul a környéken található az Országos Kéktúra vonala, valamint a szomszédos Geszten a Tisza kastély, ami szintén vonzó lehet.

Dani Attila mutatta a felújítandó házat /A szerző felvétele/

A polgármester kiemelte, Mezőgyánnak is vannak értékei, amiket érdemes felkutatni, bemutatni, s nemcsak a látogatóknak, hanem a helyi fiataloknak is, hogy erősítsék bennük a településhez való kötődést. Szerinte maradandó élményt nyújthat egy gyermeknek, ha kezébe veheti például azokat az eszközöket, amiket anno az elődei használtak akár a munka, akár a mindennapok során otthonaikban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában