Gyula

2019.12.01. 06:25

Teljesítette a város a lakók kérését

Több mint 40 millió forintos ráfordítással valósult meg a Réthy Lipót utca felújítása – tájékoztatott Kónya István alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.

P. G.

Mint elmondta, az utca lakói még 2010-ben jelezték felé, a szakasz balesetveszélyessé, töredezetté vált, az útburkolat megsüllyedt.

Gondot okozott az is, hogy a területről ekkor még hiányzott a csapadékvíz-elvezető rendszer; egy-egy komolyabb, nagyobb mennyiségű eső esetén a szomszédos utcákba folyt le a csapadékvíz.

A beruházás részeként 202 méter zárt csatorna épült víznyelő aknákkal. Az utcában 166 méter hosszon 3 méter szélességben a teljes burkolatot felújították. Megtörtént az ivóvíz-gerincvezeték és -bekötővezetékek cseréje. A járdalapok helyett egy méter szélességben betonjárda épült.

A munkálatok a TOP-ban elnyert támogatás segítségével valósulhattak meg. A lakók az alpolgármesterrel közösen hordógurítással, utcabulival ünnepelték a beruházást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában