Békés megye

2019.12.05. 13:50

Prevenciós, figyelemfelhívó matricákat helyeztek a buszokra

Baleset-megelőzési témájú ötleteket hordozó autóbuszokat mutattak be csütörtökön a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Volánbusz sajtótájékoztatóján. A járatokra felkerült rajzos dekorációkat az Evangélikus Gimnázium művészeti szakgimnáziumának grafikus diákjai készítették.

Vásári Erzsébet

Fotó: Lehoczky Péter

Az eseményen Szombati Andrea, rendőrségi sajtószóvivő elmondta, országszerte nagy hangsúlyt fektetnek a balesetmegelőzés előtérbe helyezésére. Ezen belül fontos kiemelni, hogy a közlekedési baleseteket elsősorban maguk a közlekedők tudják megelőzni, illetve ők is tudják előidézni a szabálytalanságokkal. Ennek bemutatására változatos programokkal igyekeznek minden korosztályt megcélozni, amit ezúttal a Volánbusszal közösen tesznek meg. Ez az együttműködés pedig azért fontos számukra, mert az autóbuszokon való figyelemfelhívó dekorációk elhelyezésével egész Békés megye lakosságához eljut üzenetük.

Dzurek Gabriella, a Volánbusz Zrt. megyei forgalmi üzemvezetője kifejtette, nagy jelentőséggel bír számukra a rendőrség felkérése, hiszen közlekedési társaságként kifejezetten fontos számukra a balesetmentes közlekedés. Hozzátette, azzal, hogy egy ilyen kampányban részt vesznek, kollégáikat is arra ösztönzik, hogy még jobban figyeljenek az utakon. Végül elmondta, jelenleg összesen öt csabai helyi, illetve helyközi járatra kerültek fel a diákok által megrajzolt matricák.

Fotó: Lehoczky Péter

Pelleg József rendőr alezredes, a közlekedésrendészeti osztály vezetője elmondta, a közlekedés alapja, hogy a szabályokat ismerjük és betartsuk, hiszen ezzel kerülhetőek el a balesetek. Hozzátette, az evangélikus iskola tanulóinak segítségével a legjellemzőbb veszélyhelyzeteket ábrázolták és helyezték a buszáratokra azért, hogy még inkább tudatosíthassák a lakosságban a közlekedési szabályok betartásának fontosságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában