Geszt

2019.12.09. 10:39

Kihasználnák a turizmus adta lehetőségeket

Megalakult a geszti képviselő-testület a közelmúltban.

L. B.

A grémiumba bekerült Brandt Krisztián polgármester mellett Király Judit Andrea, Nagy Sándor, Péter Katalin és Seres Attila. Alpolgármesternek Péter Katalint választották. Egy bizottság jött létre, az ügyrendi és településügyi bizottság elnöke Király Judit Andrea lett.

Brandt Krisztián /A szerző felvétele/

Brandt Krisztián szerint a következő öt évben ki kell aknázni a turizmus adta lehetőségeket. Az, hogy megújul a Tisza-kastély, a Tisza-kripta és a református templom, több érdeklődőt vonzhat Gesztre. Ezenfelül szorosabbra fűzné a kapcsolatot a nemzeti parkkal, s arra is építhetnének, hogy az Országos Kéktúra vonala érinti a települést. A jövőben több közönségcsalogató rendezvényt szerveznének.

A tervek között szerepel továbbá a Geszt és a romániai Nagyszalonta közötti határnyitás. Többek között bekapcsolnák az egyik leghátrányosabb helyzetben lévő járás települését és civil szervezeteit az országos vérkeringésbe, szerinte a szeretetszolgálatok csomagokat biztosítsanak a geszti rászorulóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában